Despre Facebook

Facebook este o reţea socială online. Un site unde îţi faci cont şi apoi iţi cauţi prietenii, oamenii care au aceleaşi hobbyuri şi interese ca tine. Poţi să întâlneşti foarte multă lume din ţară şi de peste hotare. Tu esti cel care decide cu cine interacţionezi. Este asemănător cu hi5.com, dar este mult mai sobru, mai profesional şi, spre deosebire de hi5, pe facebook ai şi un chat prin intermediul căruia poţi comunica direct cu cei care sunt în lista ta. Poţi comenta fotografiile aflate la profilul prietenilor şi nu numai. Poţi construi grupuri în funcţie de interese, se pot lansa invitaţii la diferite evenimente etc. Facebook este şi un alt mijloc de informare.

Facebook a apărut în 2004 ca o reţea între colegii de liceu, urmând ca din 2005 să fie acesibil şi studenţilor. Din septembrie 2006, Facebook ajunge să fie accesibil tuturor. În prezent site-ul numără aproximativ 250 milioane de utilizatori, dintre care peste 120 000 sunt romani. Surprinzător, dar printre utilizatori se găsesc şi vedete, politicieni, oameni de afacer, investitori şi oameni simpli.

În prezent este cea mai populară reţea socială din lume, detronând rivala MySpace (reţea deţinută de News Corporation). Facebook a ajuns să fie evaluată la 6,5 mld. $, asta dupa ce compania rusă Digital Sky Technologies a anunţat că va plăti 14,77 dolari pe acţiune. Printre acţionarii acestei reţele se numară şi Microsoft care deţine 1.6% din acţiuni.

Ce mă surprinde pe mine este faptul că nu a ajuns încă la potenţialul maxim de monetizare. În ciuda traficului enorm, veniturile Facebook pe 2009 sunt estimate la 500 mil. $, în creştere, ce-i drept, cu 70% faţă de anul trecut şi totuşi mi se pare foarte puţin.

Eu folosesc Facebook de câteva luni si am contul rusi.sorin, mi-am construit o comunitate de câteva sute de persoane şi am întâlnit oameni interesanţi. Chiar dacă nu postez direct pe Facebook, am legat twitter-ul de aceasta reţea sociala şi-n prezent transmit informaţie, în acelaşi timp, pe ambele. Pentru mine a însemnat şi o rampă de lansare a noilor proiecte, a serviciilor oferite şi un alt mijloc de socializare.

Reclame

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s